Naptár

Január 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Erasmus blog

Az oldal statisztikája

MaMa346
TegnapTegnap707
A hétenA héten5990
A hónapbanA hónapban14453
ÖsszesÖsszes162389

Egészségnap a felsőben

A rendezvényszervezők célja az volt, hogy a tanulók figyelmét ráirányítsák az egészséges életmódra, a testi és lelki egészség megőrzésének a fontosságára, megkedveltessék a mozgást és szerezzenek a résztvevőknek egy kellemes napot.

A tanulók előzetesen elkészítendő feladatot is kaptak. Az egyik ilyen feladat az egészséggel kapcsolatos, reklámfilm készítés volt. Érdekesebbnél- érdekesebb munkákat nyújtottak be az osztályok: egészséges élelmiszert- (gyümölcs, tejtermék), mozgást-, tisztálkodást-, környezetünk tisztántartásának fontosságát népszerűsítő filmeket tekinthettünk meg, a vetélkedőt megelőző előadás végén. Az előadást iskolánk védőnője tartotta, melynek témája az elsősegélynyújtás volt. Az előadáson szerzett ismereteket a versenyzők a vetélkedőn hasznosíthatták.

A másik előzetesen elkészítendő feladat, mely a kiállítás anyagát képezte, a zöldség vagy gyümölcs kompozíció elkészítése volt. Íme néhány a kiállítás anyagából:

alt                  alt

alt                 alt

 

A vetélkedő 12 állomásból állt, amelyeken a 4 fős csapatok különböző érdekes feladatokat oldottak meg. Volt ott rejtvényfejtés, ételkóstoló, illat felismerés, mozgás –erőnlét felmérés és ügyességi játék, elsősegélynyújtás, orvosi eszköz felismerés. Belecsempésztük az irodalmat, az egészséggel kapcsolatos közmondások, szólások kirakó játékkal, a művészetet a- a „Mi hiányzik a képről?” állomáson, a számítástechnikára pedig a reklámfilm anyagának összevágásánál volt nagy szüksége a csapatoknak, az előzetes munkában.

 

alt                     alt

                                                                                                                                 alt              alt    

Elmondhatjuk, hogy igazán hasznos, érdekes és jó hangulatú rendezvényben volt részünk.

Mindenkinek köszönjük a segítségét, aki munkájával hozzájárult rendezvényünk sikerességéhez!

További képek

Videók

eKréta belépés

Tanker online magazin

Archív

Powered by mod LCA

Kérem kattintson a képre.