Naptár

Január 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Erasmus blog

Az oldal statisztikája

MaMa344
TegnapTegnap707
A hétenA héten5988
A hónapbanA hónapban14451
ÖsszesÖsszes162387

Gregoriális 2017

A Gregor József Általános Iskola színes programokkal várta az érdeklődőket és résztvevőket Rákosligeten, a XV. utcai sportpályán, a  Gregoriálison. Ilyenkor október elején, mi „gregorosok”  egy emberként mozdulunk, hiszen elérkezett a mi napunk: a Gregor-nap.A „Gregoriális” színes forgatag, amely régi vásárok hangulatát idézi, célja a közösségépítés, a kapcsolatteremtés a gyermek, a szülő, a pedagógus és Rákosliget lakói között. Ebben az évben a fenntarthatóság jegyében tartottuk meg a Gregoriálisunkat, hiszen az idei tanévben iskolánk csatlakozott ehhez a projekthez.

Mindenki megtalálhatta azt a területet, ahol jól érezhette magát, hiszen különböző versenyeken, vetélkedőkön mérhették össze erejüket kicsik és nagyok. ÖKOlimpián versenyezhettek az alsós osztályok tanulói, ahol pet-palackokat felhasználva építették meg a tanító nénik az akadálypályát. A Gózon Gyula utcában gyorsasági kerékpárverseny folyt, a szülők pedig a gyerekekkel és a tanárokkal együtt kötélhúzó versenyben mérték össze erejüket. Ezenkívül strand-, zsinór- és röplabda mérkőzéseken szurkolhattunk az osztályok színeiben versenyzőknek. Homokfutó, váltófutó versenyekkel egyidőben a jövő nagy focistáinak kapura rúgásait is megcsodálhattuk.

Kézműves foglalkozásokon csodás ajtódíszek készültek őszi termésekből, ékszerek kávékapszulákból, tojástartókból virágok, papírból fa alakú ékszertartók. Origamiztak, nemezeltek, pólót, üvegképeket festettek gyerekek, felnőttek. A kovácsnál hosszú sor állt, itt kipróbálhatták a feltüzesített vas alakítását az érdeklődők.

Sokan csodálták meg az újrahasznosított anyagokból épített gőzmozdonyt működés közben. Az Erasmus project keretében Rákosliget térképére helyezhettek a gyerekek legóból készült épületeket, ezzel is szemléltetve, hogy milyennek képzelik a jövőben lakóhelyüket.

A színpadon folyamatosan váltották egymást a fellépők. Tánc-, zene- és ének produkciókat láthattunk. A nálunk vendégeskedő finn iskolások is dalra fakadtak, nagy sikert arattak többek között egy magyar népdal eléneklésével. A Forgórózsa néptáncosainak  a közönség ütemes tapssal köszönte meg az előadást. Nagy sikert aratott a Bartók Béla  Zeneiskola fúvószenekara is. Az idei musical tábor résztvevői részleteket mutattak be a tábor záróműsorából. Közös énekléssel fejeződött be a színpadi produkciók sorozata.

Mi minden csodát láthattunk még? Óriás méretű társasjátékkal játszhattunk, jengázhattunk, akár az arcfestést is kipróbálhattuk. A HA5KRC Rádióamatőr Egyesület pedig a rádiózás rejtelmeibe kalauzolt el bennünket.

Idén sem maradhatott el a bográcsozás. A szülők lelkesen készültek a közös főzésre. S amíg rotyogott a sok finomság a bográcsokban, vidám nevetéstől, beszélgetéstől volt hangos minden osztály főzőhelye.

Mint minden valamire való vásárban, árusok nálunk is voltak. Kenyérlángost, kürtős kalácsot, mézet, sokféle sajtot, textil ajándékokat, ásványokat, Gregoros pólót vásárolhattunk, így haza is vihettünk vásárfiát.

A nap végén közös énekléssel búcsúztunk el egymástól. Szép volt, jó volt! Ilyenkor mindannyian érezzük, milyen jó is Gregorosnak lenni, ehhez a közösséghez tartozni.

Köszönjük a rendezvény támogatóinak, a Szuper Suli Alapítványnak, a Rauch Hungária KFT-nek, valamint a Fittness Five & Gim –nek a megvalósításhoz nyújtott segítséget.

 

eKréta belépés

Tanker online magazin

Archív

Powered by mod LCA

Kérem kattintson a képre.